به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام دکتر محمدجواد ارسطا در مراسم معارفه، قائم مقام معاون آموزش دفتر تبلیغات، در موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع) طی سخنانی با اشاره به اهداف راه اندازی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اظهار داشت: این دانشگاه امروز مسئولیتی را بر عهده گرفته است که در کشور متولی نداشته یا متولیان آن بسیار کم هستند.
وی با بیان این مطلب که دانشگاه باقرالعلوم (علیه السلام) علوم انسانی را با دیدگاههای اسلامی تعلیم داده و متخصصین را در این رشتهها تربیت می کند، افزود: امروز برخیها نسبت به نام این مرکز آموزشی، دچار اشتباه میشوند، در صورتی که فعالیتهای این مرکز جنبه حوزوی دارد، هرچند که ساختار آن به صورت دانشگاهی است.
ارسطا با اشاره به اینکه در گذشته فقهای شیعه مباحث مختلف علوم را بر کتاب و سنت عرضه و پاسخ آن را از این منابع استخراج کرده و به جامعه ارائه میکردند، گفت: در قرون اخیر بیشتر فعالیتهای حوزههای علمیه به پارهای از علوم اسلامی مانند فقه، اصول، کلام و فلسفه خلاصه شده و بخشهایی ازعلوم اسلامی که امروز به علوم انسانی معروف است، مغفول مانده است، در صورتی که این علوم ریشههای عمیق اسلامی دارند.
وی با اشاره به حدیثی از امام محمد باقر(ع) مبنی بر اینکه علم صحیح تنها نزد اهل بیت(ع) است، تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که علوم انسانی را که امروز در دانشگاههای دنیا تدریس میشود و حوزههای علمیه به دلیل توسعه فراوان علوم، نتوانستهاند این جنبه را پوشش دهند، در این دانشگاه برمبنای اسلامی تدریس و افراد متخصص در این زمینهها را تربیت نماییم.
معاون آموزش دفتر تبلیغات اسلامی یادآور شد: البته هدف ما از تدریس علوم انسانی در این دانشگاه از جمله علوم سیاسی آن نیست که متخصصینی در حد سایر دانشگاهها تربیت کنیم و دانش پژوهان با اندیشههای غربی و امثال آنها آشنا شوند، بلکه هدف ما این است که این دادهها را بدست آورده و پس از عرضه به کتاب و سنت بتوانیم دیدگاه اصیل اسلام را استخراج و به جامعه ارائه نماییم.
وی دانشگاه باقرالعلوم (ع) را فرزند حوزه و چهره حوزوی فعالیتهای آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه دانست و خاطرنشان کرد: این دانشگاه فعالیتهای حوزوی داشته و البته ساختار آن مطابق وزارت علوم است.
حجت الاسلام ارسطا با انتقاد از برخی فرهنگهای نادرست جاری در کشور گفت: امروز متأسفانه برخی اوقات مشاهده میشود، دانشگاهی بودن یک افتخار خاص محسوب شده و ارزشها در برخی از اسامی خلاصه میشود در صورتی که آنچه ارزشمند است، این است که علوم آل محمد (ص) گسترش یابد و امیدواریم در آینده با فعالیتهای مراکزی چون دانشگاه باقرالعلوم (ع) شاهد تصحیح این دیدگاه باشیم.
راه اندازی رشته فقه سیاسی و عرفان اسلامی
رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع) خاطرنشان کرد: یکی دیگر از فعالیتهای خوبی که هم اکنون در حال انجام است، حمایت از رسالههای سطح ۴ میباشد که در قسمت دانش اجتماعی مسلمین توانستهایم گامهای خوبی برداشته و با برگزاری دورههایی در این راستا، فارغ التحصیلان توانمندی را تحویل جامعه دهیم.
وی افزود: هم چنین در نظر داریم تحت عنوان کمیته حمایت از رسالههای سطح ۴، رشته فقه سیاسی و عرفان اسلامی را راه اندازی نماییم که تاکنون فعالیتهای خوبی صورت گرفته و به زودی شاهد اجرایی شدن آنها خواهیم بود.
دکتر ارسطا در بخش دیگری از سخنان خود، فعالیتهای معاونت آموزش دفتر تبلیغات را دارای حجم گسترده دانست و اظهار داشت: امیدواریم با تشکیل موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع) و با توانمندیهای حجت الاسلام رحیمیان بتوانیم نظم بهتری به فعالیتها داده و امور مربوطه را ساماندهی کنیم.
وی با اشاره به اهمیت تربیت طلاب و تعلیم علوم اسلامی در زمینههای مختلف ابراز داشت: دروس حوزوی دارای اهمیت و جایگاه والایی بوده و تحصیل طلاب در دانشگاه باقرالعلوم (ع) برای ما افتخار بزرگی است چراکه به تربیت افرادی پرداخته میشود که به علوم حوزوی و انسانی آشنا میباشند.
ارسطا، تحصیل بدون چشمداشت طلاب در این دانشگاه و اشاعه فرهنگ اهل بیت(ع) را مایه مباهات دانست و یادآور شد: این اخلاص در تحصیل طلاب ویژگی مهمی است که امیدواریم شاهد رشد آن در دیگر دانشگاههای کشور نیز باشیم.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه بخشهایی از علوم انسانی در حوزه مغفول مانده است، علوم انسانی را دارای ریشههای عمیق اسلامی عنوان کرد.
کد خبر 1224882
نظر شما